Aankondiging

Herstart Bij Nader Inzien!

Vanaf medio november is Bij Nader Inzien terug met een kritische en filosofische blik op actuele maatschappelijke vraagstukken. Dat vieren we met een feestelijke heropening op donderdag 21 november 20:00 – 21:30 uur in SPUI25 in Amsterdam.

Toegang is gratis. Aanmelden kan via deze link.

Burgerverzet: van boze boer tot klimaatstaker

21 november 2019 | 20.00 – 21.30 | SPUI25 Amsterdam

Filosofie-platform Bij Nader Inzien wordt binnenkort volledig vernieuwd. Bij Nader Inzien staat voor filosofische reflectie van eigentijdse, kritische denkers op actuele en maatschappelijke vraagstukken. Tijdens deze feestelijke herlancering laat BNI zien hoe dit in zijn werk gaat door ‘live’ te gaan met hun blog: vier filosofen reflecteren op actuele thema’s en demonstreren wat de filosofie de maatschappij te bieden heeft aan inzichten en diepgang. 

Tijdens deze editie van BNI Live bieden we een tegendraadse reflectie op hedendaags burgerverzet. We hebben allemaal de koppen gezien over het boeren- en klimaatverzet: de provincie versus de Randstad. Volgens de media wordt ons land verdeeld door een diepe kloof tussen de progressieve Randstedeling die al navelstarend en vliegschamend demonstreert tegen klimaatverandering en de boze, snelweg-blokkerende en verongelijkte boer uit de krimpgemeente. Maar zijn deze zaken werkelijk zo eenduidig? Welke ideeën schuilen achter de actualiteiten? Samen met een panel van filosofen bespreken we dit thema voorbij de waan van de dag. Ook nemen we live met u de krantenkoppen door: welke rijkdom aan inzichten heeft de filosofische reflectie ons te bieden?

Ons panel bestaat uit Marli Huijer, Bastiaan Rijpkema, Yolande Jansen en Jamie van der Klaauw. De moderatie is in handen van Lianne Tijhaar en Eveline Groot.

Toegang is gratis. Aanmelden kan via deze link.

Na afloop van het evenement is er voldoende gelegenheid om feestelijk met de redactie te proosten op de nieuwe lancering.

We hopen op uw komst!

Met vriendelijke groet,

de redactie van Bij Nader Inzien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s